Christchurch

Idag sken solen av och till, men mest till och vi kände oss glada och förväntansfulla igen!
Vi promenerade runt i Christchurch och konstaterade att staden nog fick stora skador vid jordbävningarna (vid nr 2 i febr 2011 omkom 181 personer). Knappt något genuint gammalt fanns kvar, stora delar av ytorna var röjda men avspärrade, byggnation pågick, men det blir förstås modernt och inte lika pittoreskt…

image

 

Man har lyckats få igång museispårvägen också, vi såg många glada barn som åkte med den.

image

Vi promenerade också i botaniska trädgården, den var till synes helt opåverkad, och det är så underbart att se att de gigantiska och gamla träden man har står kvar och ser opåverkade ut.

image

Sen tog vi bussen till Northland mall, där vi bytte till en annan buss som körde oss till Willowbanks wildlife reserve.

Och där såg vi KIWI!!! Det är stort! Och verkligen inte lätt!
Tack vare att vi var i stort sett de enda besökarna, vi var ensamma i anläggningen, en skötare slängde ut mat osv, så kom de fram i nattljuset i anläggningen och vi lyckades se 3 stycken! Det var sannerligen oväntat och mycket roligt! De är mycket större än vi hade förväntat oss, och näbben var också utmärkande lång!

Willowbank var fint, man hade lagt stor ansträngning att göra fina burar för djuren, ibland på bekostnad av hur bra vi kunde se dem… Men det är ändå huvudsaken att djuren har det bra, de flesta var utrotningshotade och ingående i något uppfödningsprogram för utsättning i verkligheten så småningom.

image

Guldfasan

image

 

Kea-papegoja

Imorgon reser vi vidare mot Hanmer springs

Lämna en kommentar