Dag 9 Peneda Gerês 1

Vi lämnar Braga och sätter kurs mot nationalparken. Total dimma omger oss. Eftersom vi inte kan köra så snabbt som portugiserna tycker man ska göra, mötande bilar väldigt sällan har ljuset tänt och att det pågår någon form av cykellopp med galet snabba lycraklädda herrar i hög hastighet på de branta slingrande vägarna, måste vi vara väldigt försiktiga.

När vi kommit över bergskammen har dimman bränt bort solen och ett sjösystem breder ut sig i dalen. Det ser ut som ett sjösystem men är egentligen en gigantisk vattenreservoar.

Idag är Republikdagen. Den 5/10 1910 proklamerades republiken Portugal, vilket firas som en nationell helgdag. Många lediga människor åker båt på sjöarna eller promenerar eller sitter på restauranger.

Bergen i nationalparken kan vara upp till 2000 m höga och vara snötäckta på vintern. IPhonens kamera vet inte rättvisa till hur höga de är egentligen. Den plattar tyvärr ut bilderna.

Det mest spännande som inträffade var nog att Tommy badade i poolen. Den fylls kontinuerligt med vatten från bergen, inga kemikalier således, och rätt sval…

En lugn och tyst övernattning igen.

Lämna en kommentar